Smuldr gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt i gennem og lad den hvile i min. 12 timer.

Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og fold den et par gange og form den til rundt eller aflangt brød så det passer til din støbejernsgryde/stegeso.

Lad brødet efterhæve i en meldrysset hævekurv eller i et smurt fad i to timer.

Sæt din støbejernsgryde eller stegeso, med låg på, ind i en kold ovn og varm ovnen op til 260 grader. Gryden skal være gennemvarm, ellers brænder brødet fast. Vend dejen over i den varme gryde (dejen må kun fylde gryden halvt op). Snit evt. dejen med en skarp kniv og sæt gryden med låg på tilbage i ovnen. Skru ned på 230 grader. Bag brødet i 20 min med låg og derefter 20 min uden låg.

Vend brødet ud på en rist – hvis det lyder hult, når du banker på undersiden, er det færdigbagt. Lad brødet køle af i min. 20 min og nyd det så med dit yndlingspålæg.

Når du vælger økologisk hvedemel, sparer du dig selv og naturen for rester af syntetiske pesticider.

INGREDIENSER

10 dl øko hvedemel (2 dl kan erstattes af fuldkornshvedemel)
2 tsk salt
Ca. 5 dl koldt vand
Gær på størrelse med en ært

Luk (Esc)