ØKOLOGISK PIZZA MED RICOTTA, RUCOLA & CHORIZO
TIL 2 PIZZAER - 4 PERSONER
Rør vand, gær og salt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hvile i ca. 30
minutter. Del dejen i to dele, og rul den tyndt ud på et meldrysset bord – ca. 32 cm i diameter.
Blend alle ingredienserne til tomatsaucen sammen, og smag den til.
Top pizzabundene med tomatsauce, ricotta, soltørrede tomater og skiver af chorizo.
Bag pizzaerne én ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm – cirka 250 grader – brug gerne varmluft. Pizzaerne bages i ca. 12-14 minutter, eller indtilde er sprøde, gyldne og boblende. Top med citronskal og frisk rucola, og servér straks.
Tip
Hvis du ikke har så meget tid, så kan du bruge en færdiglavet økologisk pizzabund.
Vidste du at...
Når du vælger økologiske varer, sparer du dine børn og naturen for rester af pesticider.
INGREDIENSER
Pizzadej
– giver 2 pizzabunde
4 dl lunkent vand
5 g øko gær
2 tsk havsalt
ca. 300 g øko hvedemel + lidt
ekstra til udrulning
ca. 200 g øko durum mel
Tomatsauce
1 ds hakkede øko tomater
1 tsk havsalt
1 tsk tørret øko oregano
1 tsk tørret øko rosmarin
2 fed øko hvidløg
sort peber
Fyld
200 g øko ricotta
125 g soltørrede øko tomater
150 g øko chorizo
Topping
skal fra 1 øko citron
75 g øko rucola