ØKOLOGISK PIZZA MED ÆBLE, GEDEOST & BACON
TIL 4 PERSONER
Rør vand, gær, surdej og salt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter. Del dejen i to dele og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord til en diameter på ca. 32 cm.
Skær æblerne i tynde skiver. Top pizzabundene med æbleskiver, bacon, gedeost og en smule god olivenolie.
Bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/ bagesten er meget varm, ca. 250 grader. Brug gerne varmluft. Bag pizzaerne i ca. 12-14 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende. Top dem med rucola inden servering.
Vidste du at...
Alle økologiske grise fødes i hytter på marken. Når de bliver større kommer de typisk ind i en stald, men de har stadig adgang til det fri.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.
INGREDIENSER
Pizzadej - 2 stk.
4 dl vand
5 g øko gær
4 spsk øko surdej (kan erstattes af 4 spsk vand og 5 g øko gær)
2 tsk havsalt
Ca. 300 g øko ølandshvede + ekstra til udrulning
Ca. 200 g øko durummel
Fyld
2 øko æbler
200 g øko blød gedeost
200 g øko bacon
Øko olivenolie
Topping
Øko rucola