ØKOLOGISK NUDELSALAT MED SVINEKOTELET
TIL 2 PERSONER
Fuldkornsnudler er lækkert til denne ret. De fås økologiske i de fleste supermarkeder. Et lille tip er at tilberede dem lidt kortere tid end angivet på pakken, når de skal i en salat. Køb gerne store, tykke koteletter fra økologiske grise, der har haft god plads og har haft mulighed for at boltre sig under åben himmel – det kan nemlig smages! Du behøver ikke nødvendigvis en hel kotelet pr. person. Hellere en halv tyk og saftig kotelet end en hel, lille og flad.
Gris
Gnid koteletterne med en smule olivenolie. Grill dem på en varm grill eller grillpande. Krydr dem med salt og peber.
Nudelsalat
Kom nudlerne i kogende, saltet vand og kog dem i 1-2 minutter. Skyl dem evt. i koldt vand, så de ikke klistrer. Rør en dressing af ingefær, hvidløg, soja, lime og sukker. Flæk agurken, skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken i skiver. Halvér tomaterne, snit forårsløg fint og hak koriander groft. Knæk de nederste træede ender af aspargesene og lav lange aspargesstrimler med en tynd- eller kartoffelskræller. Skær chilien i skiver. Vend nudler med dressing, agurk, tomat, forårsløg og asparges og smag til. Anret nudelsalaten toppet med skiver af kotelet, koriander og chili efter smag. Drys med ristet sesam og servér med limebåde til.
Vidste du at...
Alle økologiske grise fødes i hytter på marken. Når de bliver større kommer de typisk ind i en stald, men de har stadig adgang til det fri.
INGREDIENSER
Gris
1-2 øko svinekoteletter
Lidt øko olivenolie
Salt og peber
Nudelsalat
125 g øko nudler
1 tsk øko ingefær,
Fintrevet 1 fed øko
Hvidløg, fintrevet
1/2 dl øko soja
Saft af 1-2 øko lime
2 tsk øko sukker
1 øko agurk
200 g små øko tomater
1/2 bundtøkoforårsløg
1 håndfuld øko koriander
1 øko chili
Lidt ristet øko sesam
Øko limebåde
1/2 bundtøkoasparges