ØKOLOGISK LUN SALAT MED KYLLING
TIL 2 PERSONER
Øko kylling er absolut i en klasse for sig. De har levet længe og gået ude i den friske luft. Det bliver heldigvis lettere og lettere at finde økologisk kylling i super- markederne. Også udskåret, så du f.eks. kan nøjes med at købe brysterne. Ellers er der ofte god økonomi (og logik) i at købe en hel kylling og selv partere den – behold endelig skindet på! Smid det hele på grillen med ekstra grønt og invitér gæster, eller grill kun brysterne og steg lår og vinger i ovnen i morgen. Skrog kan blive til fond, hvis du vil være ekstra tjekket.
Chilidressing
Rør tomatpuré med hvidløg, chiliflager, cayennepeber, olivenolie og eddike. Smag til med salt og et nip sukker.
På grillen
Skær aubergine og squash i skiver, og vend dem med lidt olivenolie. Grill dem møre og gyldne på en varm grill eller grillpande. Vend tomaterne med lidt olie og grill dem (det er smart, hvis de sidder på stilken – det gør det nemmere). Gnid kyllingen med lidt olivenolie. Grill den, til den er akkurat gennemstegt. Krydr med salt. Dryp pitabrødene med lidt olivenolie, og grill dem lige inden servering.
Servering
Anret grillede grøntsager og skiver af kyllingebryst på store tallerkner eller et fad. Dryp med lidt hvidvinseddike og krydr evt. igen med salt. Top med chilidressing og grofthakket persille og gerne lidt oregano. Servér straks med grillede pitabrød og citronbåde.
Vidste du at...
Den økologiske kylling har fået masser af motion og derfor har den en bedre muskelsætning. Det betyder, at den har en anden struktur i kødet, og at den skal steges lidt længere ved lavere temperatur.
INGREDIENSER
På grillen
1 øko aubergine
1 øko squash
Øko olivenolie
Salt
200 g små øko tomater, gerne på stilk
1 øko kyllingebryst
2-4 øko pitabrød
Chilidressing
3 spsk øko tomatpuré
1/2 tsk fintrevet øko hvidløg
1/2 tsk øko chiliflager
1/2 tsk øko cayennepeber
2 spsk øko olivenolie
1 tsk øko hvidvinseddike
Salt
1 nip sukker
Desuden
Masser af bredbladet Øko persille
Lidt frisk øko oregano
Øko citronbåde