ØKOLOGISK LASAGNEFAD MED AUBERGINE
TIL 4 PERSONER
Varm olivenolie op i en gryde og svits finthakket hvidløg heri. Tilsæt de flåede tomater og salt og lad saucen simre ved middel varme i ca. 1 time – rør undervejs. Blend saucen og smag til. Svits oksekødet og rør det i saucen.
Skær auberginerne i lange, tynde skiver, ca. 4-5 mm, og vend alle skiverne med olie, salt og peber.
Fordel dem på et par bageplader med bagepapir. Bag aubergineskiverne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, til de er bløde og begynder at blive gyldne. Fordel et tyndt lag tomat/kødsauce i bunden af et ildfast fad, læg et lag aubergine og drys med revet parmesan/ pecorino – fortsæt til al tomatsauce, aubergine og parmesan/pecorino er brugt op. Kom folie over fadet og bag lasagnen i ovnen i 1 time ved 175 grader. Tag herefter folien af og fordel skiver af mozzarella på toppen. Stil fadet tilbage i ovnen igen og bag lasagnen i ca. 5-6 minutter til osten er smeltet. Pynt med frisk basilikum inden servering.
Serveres med rucola vendt med olivenolie, citronsaft, salt og peber og evt. groft brød.
Vidste du at...
Når du vælger økologisk oksekød, kan du være sikker på, at kvæget har været ude under åben himmel.
INGREDIENSER
Tomatsauce
2 spsk olivenolie
5 fed hvidløg
4 ds flåede tomater
2 tsk havsalt
200 g hakket oksekød
2 auberginer, ca. 500 g
4 spsk olivenolie
Salt og peber
150 g revet parmesan
eller pecorino
1 kugle mozzarella, 125 g