Kyllingesuppe Med Groent Og Fuldkornssuppehorn Web

ØKOLOGISK KYLLINGESUPPE

Accepter venligst marketing cookies

TIL 4 PERSONER

Suppen

Fjern indmad og fjerrester fra kyllingen. Skær over-/underlår, vinger og bryster fra skroget. De to brystfileter skal ikke bruges i denne ret, så gem dem - evt. i fryseren - til en anden dag.

Kom lår, vinger og skrog i en passende gryde. Hæld vand på til det dækker og bring i kog. Skum suppen med hulske når den er kommet i kog. Tilsæt herefter salt, timian og peberkorn. Lad suppen simre på lavt blus i en times tid.

Tag kødet op med en hulske, afkøl en smule og pluk kødet af skroget. Du skal bruge ca. 300 g til suppen. Lad suppen simre videre mens du plukker kødet fra skroget - det øger suppens smag. Stil kødet til side. Si suppen og kom den tilbage i gryden.

Suppefyld

Kog fuldkornssuppehorn i rigeligt letsaltet vand i det antal minutter der er angivet på emballagen. Dryp af i et dørslag.

Halver cherrytomaterne og vend dem med karse. Skær gulerødderne i 3 mm tykke strimler eller skiver. Skær porrer i ringe. Skær spidskålen i 1 cm brede strimler. Hak chilien fint.

Kog gulerødder, porrer og spidskålen i suppen i 3 min.

Fordel suppehorn, tomater, ærter, chili og kyllingekød i 4 dybe tallerkener. Hæld den kogende suppe over.

Skær limefrugten i både og server sammen med ristet sesamolie på bordet til at dryppe over efter smag. Server en lun grovbolle til suppen.

TIP: Hvis du ikke kan få en hel kylling, så køb kyllingelår.

Vidste du at...

Den økologiske kylling har fået masser af motion og derfor har den en bedre muskelsætning. Det betyder, at den har en anden struktur i kødet, og at den skal steges lidt længere ved lavere temperatur.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

Suppe

1 øko kylling (1600g), heraf 300 g plukket kød
1½ liter vand (eller indtil det dækker)
1 tsk salt
6 øko kviste frisk timian
1 tsk peberkorn

Fyld

100 g øko pasta - fuldkornssuppehorn
250 g øko cherrytomater
2 spsk øko karse
300 g øko gulerødder
2 øko porrer
300 g øko spidskål
1 rød øko chili
200 g øko ærter
1 øko lime
Ristet øko sesamolie

Tilbehør

4 øko grove boller

Luk (Esc)