ØKOLOGISK DELUXE TARTELETTER MED FRISKE ASPARGES
TIL 4 PERSONER
Knæk bunden af de grønne asparges, og skær dem ud i små stykker. Skræl de hvide asparges, og skær den nederste del af. Skær dem ud i mindre stykker á ca. 0,5-1 cm.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt derefter mel. Rør de to ting grundigt sammen. Tilsæt suppe eller bouillon lidt ad gangen, og rør hele tiden, mens opbagningen simrer. Hæld mælken i lidt ad gangen, og når saucen har en god, tyk konsistens, tilsættes de hvide aspargesstykker.
Smag saucen til med eddike, sukker, salt og peber. Når saucen smager salt, syrligt og sødt, tilsættes det kogte hønsekød og de friske grønne aspargesstykker. Varm det hele godt igennem, og øs fyldet op med rund hånd i lune tarteletter. Pynt med urter – fx ærteskud, dild eller skovsyre.
Tip
Har du ikke en rest kyllinge- eller hønsekød, så kan du bruge kyllingefilet, der er pocheret i letsaltet vand i ca. 18-20 minutter.
Vidste du at...
Den økologiske kylling har fået masser af motion og derfor har den en bedre muskelsætning. Det betyder, at den har en anden struktur i kødet, og at den skal steges lidt længere ved lavere temperatur.
INGREDIENSER
200 g grønne øko asparges
400 g hvide øko asparges
35 g øko smør
45 g øko hvedemel
ca. 4 dl øko hønsesuppe eller
boullion
1 dl øko sødmælk
2-3 spsk øko æblecidereddike
6 tsk øko rørsukker
friskkværnet peber og salt
250 g kogt og pillet øko kyllingeeller
hønsekød
8 øko tarteletter