5. Butternut Chicken

ØKOLOGISK BUTTERNUT CHICKEN

Accepter venligst marketing cookies

HOVEDRET TIL 6 PERSONER

Denne butternut chicken er proppet med græskar. Det gør den selvfølgelig sundere og grønnere, men det giver også masser af smag! Her er brugt hokkaido, men butternut squash eller andet øko græskar kan også bruges – grovere græskar bør bare skrælles. Her er brugt en hel kylling – men du kan også bruge 3-4 øko kyllingebryster i stedet, hvis det skal være nemmere. Hele retten kan sagtens laves dagen i forvejen og gennemvarmes, inden du serverer. Endda med fordel fordi den bliver mere smagsfuld i ventetiden. Smag altid til igen.

FREMGANGSMÅDE

Skrub hokkaido, flæk det og skrab kernerne ud med en ske. Skær det i tern (med skræl) og kom det i kogende, usaltet vand. Kog det mørt i ca. 10-15 min. og afdryp det.

Partér kyllingen. Skær skindet fra og skær evt. kødet fra benene. Skær kødet i små stykker. Brun kyllingen grundigt i smør og olie i en varm gryde. Tag den op af gryden.

Skræl eller skrub ingefær. Hak ingefær, hvidløg og chili fint. Kom mere olie i gryden og sautér smagsgiverne i 1 minut.

Tilsæt løg og tomater og lad det hele simre i et par minutter.

Kom græskar i gryden og steg igen kort.

Kom spidskommen, gurkemeje og garam masala i og lad det hele varme ganske kort. Tilsæt mosede tomater, vand og fløde og lad saucen simre i 10 minutter. Blend saucen med en stavblender og smag til.

Tilsæt kyllingen og lad retten simre i yderligere 10-15 minutter, eller til saucen er tyk og lækker og kyllingen er mør. Tilføj kikærter som det sidste og kog op. Smag til igen.

Servér i dybe tallerkner toppet med lidt plukket koriander, evt. ekstra chili og med citron, yoghurt og chutney til.

TIP: Sæt små skåle på bordet med sød chutney, frisk chili, koriander og yoghurt. Så kan dine gæster selv mikse.

Vidste du at...
alle økologiske dyr kan komme ud og nyde den friske luft.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

1 lille øko hokkaido
1 stor øko kylling
50 g øko smør
Øko olivenolie
Ca. 20 g øko ingefær
2 fed øko hvidløg
1 grøn øko chili
4 modne øko tomater, i tern
2 øko løg, i slanke både
1 spsk knust øko spidskommen
2 tsk stødt øko gurkemeje
2 spsk øko garam masala
Ca. 680 g øko mosede tomater (ikke friske)
1 dl vand
4 dl øko fløde
Ca. 400 g kogte øko kikærter el. på dåse
Salt

Tilbehør:
Lidt plukket øko koriander
Øko chili i skiver
Tyk øko yoghurt
Øko citronbåde
Øko chutney

Luk (Esc)