ØKOLOGISK BOLLER I KOKOSKARRY
TIL 4 PERSONER
Rør kødet med soja. Tilsæt de øvrige ingredienser til farsen. Bring 1 liter vand i kog i en stor gryde med ½ tsk salt. Form farsen til ca. 20 små boller og kom dem i vandet. Lad dem koge i ca. 10 minutter, tag dem op, og læg dem på en tallerken. Gem kogevandet.
Tilsæt gurkemeje til risene og kog dem efter anvisning på pakken.
Svits løg og karry i smør i en gryde. Rør melet i og tilsæt kogevandet under konstant piskning. Skræl æblerne og gulerødderne, skær dem i tern, og kom dem i saucen. Tilsæt kokosmælken. Smag til med salt og peber. Spæd saucen op med lidt kogevand, hvis den er for tyk. Kom kødbollerne i saucen, og lad dem småkoge i ca. 5 minutter. Tilsæt bønnespirerne.
Server retten med kogte ris, ristede cashewnødder og koriander.
Vidste du at...
Når du vælger økologisk oksekød, kan du være sikker på, at kvæget har været ude under åben himmel.
INGREDIENSER
Kødboller
500 g hakket kalv/ flæsk
2 spsk soja
1 æg
2-3 spsk mel
2 tsk mørk sesamolie
1 løg, revet
2 cm ingefær, ca.10 g, revet
Karrysauce
1 løg, finthakket
2 tsk karry
35 g smør
3 spsk hvedemel
2 dl kogevand
2 æbler
3 gulerødder
4 dl kokosmælk
150 g bønnespirer
Salt og peber
Tilbehør
250 g ris + 1 tsk stødt
gurkemeje
4 spsk cashewnødder, ristede
1 bundt koriander