Morgenbord

ØKOLOGISK MORGENBORD MED SKYR & OST

TIL 4 PERSONER

Ostetallerken med pesto og nødder

Kom ingredienserne til pestoen i en mini- hakker eller blender og blend det hele godt sammen – smag til.

Kom nødderne i et lille glas. Smelt honning, vaniljekorn, citronskal og kardemomme i en lille gryde og hæld det over nødderne. Lad de søde nødder køle af inden servering.

Anret ostene på et fad eller tallerken og kom pesto og valnødder i små skåle. Server det hele sammen med fx et lækkert brød.

Skyr med blåbær og ristede rugflager

Blend skyr sammen med blåbær, vanilje- korn og honning – smag til. Rist rugflager- ne i kokosolie på en varm pande indtil de bliver gyldne og sprøde. Lad flagerne køle helt af. Fordel blåbærskyr i fire små skåle eller glas og top hver af dem med ristede rugflager og evt. en smule friskeblåblær.

Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.

Vidste du at...

Økologiske mejeriprodukter ikke er sminkede med kunstige aromaer og farvestoffer. Når du vælger økologisk, siger du farvel til 343 e-numre ud af i alt 396 tilladte.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

2-3 forskellige gode, økologiske oste

Pesto

25 g øko frisk basilikum
20 g øko parmesan
20 g øko mandler
1 fed øko hvidløg
½ dl øko olivenolie
Salt og peber

Søde nødder

100 g øko valnødder
100 g øko flydende honning
Korn fra ½ øko vaniljestang
Reven skal fra ½ øko citron
1 tsk øko kardemomme

Skyr med blåbær

6 dl øko skyr
2 dl øko blåbær
Korn fra ½ vaniljestang
3 spsk øko flydende honning

Topping

2 dl øko rugflager
1 spsk øko kokosolie

Luk (Esc)