GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE ØKOLOGI

Gode Grunde Til At Være Økolog

Der er mange gode grunde til at vælge økologiske fødevarer, når du laver mad til dit barn – og for den sags skyld hele familien. Her har du nogle af de væsentligste.

SPAR DIT BARN FOR RESTER AF PESTICIDER
Når du vælger økologi, sparer du dit barn og din familie for rester af pesticider i maden. I den økologiske produktion er det nemlig ikke tilladt at anvende syntetiske pesticider. Pesticider er en fællesbetegnelse for de gift- stoffer som anvendes til at bekæmpe ukrudt, skadedyr og sygdomme i produktionen af vores korn, frugter og grøntsager.

SIG FARVEL TIL 342 E-NUMRE
Når du vælger økologi, kan du også være sikker på, at maden ikke indeholder kunstige farvestoffer, aromaer og sødemidler. Det betyder, at du siger farvel til 342 E-numre.

FÅ MERE SMAG
Når du vælger økologi, kan du være sikker på, at planterne vokser i et naturligt tempo. Det betyder, at økologisk frugt og grønt gennemsnitligt indeholder mere tørstof og mindre vand end ikke-økologisk, hvilket er et plus for smagen og næringen.

VÆR MED TIL AT SIKRE EN REN OG RIG NATUR
Når du vælger økologi, er du også med til at sikre en ren og rig natur. Der er i gennemsnit 30 procent flere vilde plante- og dyrearter på og omkring de økologiske marker sammenlignet med de ikke-økologiske arealer. De mange vilde planter og blomster betyder mere pollen og nektar, som blandt andet vores truede vilde bier lever af.

RENT GRUNDVAND TIL KOMMENDE GENERATIONER
Hvis vi skal sikre rent drikkevand til kommende generationer, skal vi skåne grundvandet for mødet med pesticider. Her er økologi en let og ligetil løsning. Du kan gøre en forskel allerede i dag, når du handler.

BEDRE DYREVELFÆRD
De økologiske dyr lever under forhold, der tilgodeser deres naturlige adfærd. Hønsene har plads til at baske med vingerne, grisene kan rode i jorden og bade i mudderet og køerne kan ligge på marken og tygge drøv i timevis. Økologi er din garanti for, at dyrene kommer ud under åben himmel og har god plads – ude som inde.

Luk (Esc)