24 Sloppy Joes Med Svampe

ØKOLOGISKE SLOPPY JOES MED SVAMPE

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISKE SLOPPY JOES MED SVAMPE

Opskrift af Louisa Lorang

4 styk – 30 minutter

Sloppy Joes er super, snaskede saucede burgere, hvor det hele er i en lækker sauce. Det er nemt at tilsætte ekstra grønt til saucen, og stadig nyde en super snasket ret. Her er tilsat både peberfrugt og svampe, der giver både fylde og saftighed, så det er win/win.

FREMGANGSMÅDE

Kød-sauce:

Hak svampene fint. Skrub gulerødderne og riv dem groft. Steg begge dele let gyldne i olivenolie på en varm pande. Skær peberfrugten i små tern, hak løg og hvidløg og kom alle tre dele med på den varme pande. Sautér kort. Det skal ikke tage farve. Tilsæt hakket oksekød og brun det.
Tilsæt tomatpuré, steg kort og tilsæt paprika, sennep, ketchup, bouillon og farin. Lad det hele simre sammen på den varme pande i 8-10 minutter. Smag til med cayennepeber, salt og peber.

Coleslaw:

Rør en dressing af mayonnaise, revet hvidløg, løgpulver, eddike og sukker. Snit kål og bladselleri fint. Skræl gulerødderne og skær dem i julienne eller riv dem. Vend det hele med dressingen og smag til med salt. Juster også med eddike og sukker, efter behov.

Servering:
Lun burgerbollerne, flæk dem og smør dem med mayonnaise. Læg lidt salat i hver og fyld dem med kød-sauce.
Servér straks med resten af salaten på siden og syltet agurk i skiver.
Husk servietter.

TIP: Du kan skrue endnu mere ned for kødet med revet squash, aubergine, flere gulerødder eller lidt kogte, sorte bønner.

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Foto: Anders Schønnemann


Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden.

INGREDIENSER

Kød-sauce:
300 g øko svampe, fx champignon, portobello eller kejserhattee
2 gulerødder
øko olivenolie
1 øko grøn peber
1 stort øko løg
2 fed øko hvidløg
400 g øko, hakket oksekød
2 spsk. øko tomatpuré
1 spsk. øko sød paprika
1 spsk. øko dijonsennep
1 dl øko ketchup
1 dl øko bouillon, okse eller høns
½ spsk. øko brun farin
1 nip øko cayennepeber
salt og øko peber

Coleslaw:
3 spsk. øko mayonnaise
1 fed øo hvidløg
1 tsk. øko løgpulver
2 spsk. øko hvidvinseddike
1 tsk. øko sukker
1 øko spidskål
2 øko gulerødder
salt

Servering:
4 øko burgerboller
4 spsk. øko mayonnaise
1 øko salathoved
4 syltede øko agurker


Luk (Esc)