34 Easy Shawarma

ØKOLOGISK SHAWARMA CLASSIC

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISK SHAWARMA CLASSIC

Opskrift af Louisa Lorang

Hovedret til 2-3 personer, 40 minutter

Hvem får ikke en gang imellem lyst til en saftig, snasket shawarma? Nyd denne enkle version hvor du får både kød og masser af smag, men også dejligt mange grøntsager.

FREMGANGSMÅDE

Skær kødet i supertynde skiver. Bland spidskommen, paprika, oregano, chiliflager og mynte i en frysepose og kom kødet i. Lad det trække natten over på køl, eller 15 minutter på køkkenbordet.

Klargør resten af opskriften og steg kødet ved SUPER høj varme i olivenolie på en stor, varm pande. Steg kort, til det er gyldent og rosa eller akkurat gennemstegt. Krydr det med salt.

Dressing:
Rør en dressing af tahin, citronsaft, fint revet hvidløg, sirup og vand. Smag til med salt.

Fladbrød:
Rør mel med yoghurt og bagepulver. Del dejen i 6 stykker og form dem til runde kugler. Rul dem flade, ca. 23 cm og steg dem på en tør varm pande i ca. 20 sekunder på hver side. Hold dem lune og bløde i et rent viskestykke og i en frysepose.

Servering:
Servér shawarma med brød, salat, løg, persille, dressing, evt. chilisauce og citronbåde.
TIP: Orker du ikke selv at bage fladbrød, kan du bruge øko tortillas eller øko pitabrød.

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Foto: Anders Schønnemann


Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden.

INGREDIENSER

300 g øko oksefilet eller 1-2 møre øko bøffer
1 spsk. stødt øko spidskommen
1 spsk. sød øko paprika
1 spsk. tørret øko oregano
1 tsk. tørret øko mynte
1 tsk. øko chiliflager
salt og øko peber
2 spsk. øko citronsaft

Dressing:
2 spsk. øko tahin
2 spsk. øko citronsaft
1 fed øko hvidløg
1 tsk. øko ahornsirup
2-3 spsk. koldt vand
salt

Fladbrød:
150 g øko hvedemel
100 g øko græsk yoghurt, 10%
1 tsk. bagepulver

Servering:
1 øko hjertesalat, snittet
1 håndfuld øko bredbladet persille
1 øko rødløg, i skiver
øko citronbåde
Evt. øko chilisauce


Luk (Esc)