31 Bøf A La Stroganoff

ØKOLOGISK BØF A LA STROGANOFF MED MOS

Accepter venligst marketing cookies

INGREDIENSER

2 stilke øko bladselleri
¼ øko fennikel
2 øko gulerødder
1 øko løg
2 fed øko hvidløg
øko olivenolie
2 øko laurbærblade
1 kvist øko timian
salt og øko peber
400 g øko oksefilet, eller 2 øko entrecotes eller andet mørt øko oksekød
Øko olivenolie
100 g tørsaltet øko bacon
400 g blandede øko svampe, fx kantareller, østershatte og kejserhatte
2 spsk. øko smør
2 spsk.øko mel
2 spsk. øko tomatpuré
3 dl øko rødvin
2 dl øko grøntsagsbouillon
2,5 dl øko piskefløde
Evt. lidt øko sojasauce

Servering:
Lidt øko bredbladet persille
Øko kartoffelmos eller øko brød
En fyldig øko salat

ØKOLOGISK BØF A LA STROGANOFF MED MOS

Opskrift af Louisa Lorang

Hovedret til 4 personer – 40 minutter

En super efterårsret! Nyd den med en klassisk kartoffelmos, en blød polenta, rodfrugtmos eller bare med godt brød til.

FREMGANGSMÅDE

Snit bladselleri og fennikel fint. Skær gulerødder i små tern og hak løg og hvidløg fint. Sautér alle grøntsagerne i rigeligt olivenolie sammen med laurbærblade og timian. Det skal ikke tage farve, men falde godt sammen. Ca. 6-8 minutter. Krydr med salt og peber og tag grøntsagerne op af gryden.
Skær imens kødet i tynde skiver og skær bacon i bittesmå tern. Klargør svampene og kær dem i mundrette stykker. Steg kødet i olivenolie i den varme gryde. Steg ganske kort ved super høj varme. Krydr med salt og peber og tag kødet op.

Kom bacon og svampe i gryden og steg begge dele let gyldne. Tag det op af gryden.
Smelt smørret i gryden ved lav til middel varme. Pisk mel i, tilsæt tomatpuré og pisk rødvin i. Kog op. Pisk bouillon i og derefter fløde. Kog op igen imens du pisker.
Kom grønt, svampe og kød i gryden og lad det hele simre kort. Smag til med salt og peber og evt. lidt øko soja, for farvens skyld.

Servér gryderetten med lidt hakket persille og giv mos eller godt brød til, samt salat.

TIP: Ønsker du ekstra ekstra grønt, så fyr op for både fennikel, bladselleri og løg. Det vigtige er, at det får lov til at mørne, og falde helt sammen, så det ”smelter” ind i retten.

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Foto: Anders Schønnemann


Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden.


Luk (Esc)