ØKOLOGISK BLOMMESALAT MED SVAMPE OG OKSEKØD

INGREDIENSER

400 g øko svampe, fx kejershatte, østershatte og champignon
3 fed øko hvidløg
Øko olivenolie
Salt
1 god, øko bøf, 150-200 g
Mere øko olivenolie
Salt
Øko peber

Salat
4-5 øko blommer
1 øko rødløg
1 spsk. øko honning
1 øko hjertesalat
3 håndfulde øko rucola
Øko olivenolie
Øko eddike, fx rødvinseddike
Godt, øko brød

Opskrift af: Louisa Lorang

Salat til 2 personer

Lav salaten som en nem og smuk hovedret i weekenden. Eller gang op og lav den til gæster. Blomme, svampe og oksekød smager fantastisk sammen!

FREMGANGSMÅDE

Klargør svampene. Snit hvidløg i tynde skiver. Steg begge dele i olivenolie på en stor, varm pande til svampene er gyldne. Krydr med salt og tag dem af panden.
Tør panden af, kom ny olie på og steg bøffen ved høj varme i et par minutter på hver side, eller til den er rosastegt. Krydr den med salt og peber.

Salat
Skær blommerne i mundrette chunks. Kassér sten. Snit rødløg i slanke både og vend begge dele sammen med honning.

Pluk salaten groft og anret den med rucola, svampe og blommer. Dryp med olivenolie og eddike. Top med skiver af bøf og servér straks med godt brød til.

 

TIPS

#1: Brug den udskæring du bedst kan lide. Køb hellere en tyk bøf, end to tynde. Du kan sagtens dele den tykke og den er meget nemmere at stege.

#2: Du kan sagtens nøjes med at bruge en slags svamp – fx champignon.

VIDSTE DU AT....

Økologisk kvæg kommer på græs i sommerhalvåret.

Opskrifterne er udviklet med støtte fra foreningen Økokød.

Foto af  Louisa Lorang