GRILLET, ØKOLOGISK GRØNTSAGSLASAGNE MED TOMATSAUCE OG BECHAMEL
INGREDIENSER
1 øko squash
1 øko aubergine
1 helt øko hvidløg
2 øko røde peberfrugter
øko olivenolie
salt
50 g øko smør
3 spsk. øko hvedemel
3 dl øko letmælk
salt
øko peber
øko muskatnød
Tomatsauce:
ca. 400 g øko, mosede tomater
3 spsk. øko olivenolie
salt og øko peber
1 nip øko sukker
Lasagne:
200 g friske øko lasagneplader
2 øko mozzarella, a´100 g
GRILLET, ØKOLOGISK GRØNTSAGSLASAGNE MED TOMATSAUCE OG BECHAMEL
Opskrift af: Louisa Lorang
Hovedret til 4 personer
Lasagne er en klassiker i mange familier. Prøv denne udgave med et grønt twist. Måske det bliver familiens nye favorit!
Du kan grille alle grøntsagerne på en grill eller en grillpande. Eller du kan bage dem møre i ovnen og bruge dem på samme måde. Alt efter hvad du synes, der er nemmest.
FREMGANGSMÅDE
Skær squash og aubergine i aflange skiver. Flæk hvidløget igennem på midten og skær peberfrugterne i halve. Kassér frø og stilke.
Dryp det hele med lidt olivenolie og grill grøntsagerne på en varm grill, til de er helt møre; ca. 6-10 min. Alternativt kan du brede det hele ud på bageplader og bage det ved 220 grader i ovnen. Afslut evt. med grilleffekt.
Krydr grøntsagerne med salt og lad dem køle en smule.
Bechamel:
Smelt imens smør i en gryde. Pisk mel i og derefter mælk. Pisk i saucen og lad den simre under omrøring i 10 minutter. Smag den til med salt, peber og muskatnød.
Sæt ovnen på 190 grader, varmluft.
Hak den grillede peberfrugt og klem hvidløget ud af skallen og mos det. Rør mosede tomater med peberfrugt, hvidløg, olivenolie, salt, peber og sukker.
Lasagne:
Lav lag af ingredienserne i et ovnfast fad (ca. 22 x 30 cm): Bechamel, plader, grøntsagssauce, grillede grøntsager og gentag. Afslut med tomatsauce og bechamel og bryd mozzarella over lasagnen.
Bag lasagnen i den varme ovn i ca. 30-35 minutter.
Servér straks gerne med en stor skål salat til.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer