ØKOLOGISKE OKSEKØDSSPYD MED YOGHURTSAUCE
TIL 4 PERSONER
Spyd
Hak krydderurterne og kom halvdelen i det hakkede oksekød sammen med fint hakket løg, revet kartoffel, salt og peber. Bland farsen godt sammen og del den i 8. Pres farsstykkerne om grillspyddene.
Dressing
Kom den anden halvdel af krydderurterne i yoghurten og smag til med citron, salt og peber. Stil dressingen koldt indtil servering.
Grøntsagspakker
Rengør grøntsagerne. Skær kartofler, gulerødder, jordskokker og løg i skiver og del blomkålen i buketter.
Fordel det hele på 4 stykker bagepapir (ca. 45 x 35 cm) i en bunke på midten. Kom en lille klat smør, salt, peber, fint hakket hvidløg og krydderurter ovenpå grøntsagerne. Luk pakkerne med et stykke fugtigt bomuldssnor. Lukningerne skal være ovenpå pakkerne. Det er vigtigt, at pakkerne slutter tæt, så smørret ikke løber ud.
Bag grøntsagspakkerne i ovnen ved 200 grader 20 - 30 minutter. Steg spyddene på en pande. Server med den kolde yoghurtsauce.
TIP: Retten er også meget velegnet til grill.
Vidste du at...
Når du vælger økologisk oksekød, kan du være sikker på, at kvæget har været ude under åben himmel.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.
INGREDIENSER
Oksekødsspyd
8 grillspyd
400 g øko hakket oksekød
2 store øko kartofler
2 store øko løg
10 stilke frisk øko timian
1 bundt øko persille
1 tsk. salt
Peber
Yoghurtsauce
2,5 dl øko yoghurt
Saften af en ½ øko citron
Grøntsagspakker
200 g øko kartofler
4 øko gulerødder
4 øko jordskokker
1 øko løg
½ øko blomkål
Ca. 50 g øko smør
4 stængler øko rosmarin eller øko timian
2 fed øko hvidløg
Salt, peber