ØKOLOGISK MEDISTER MED MOS & KOLD ÆRTESAUCE
TIL 4 PERSONER
Medister
Varm en pande op med lidt olie. Dup medisteren tør med et stykke køkkenrulle og læg den på panden - det er vigtigt at panden er varm, når medisteren lægges på, ellers får den ikke sprød skorpe og gylden farve. Steg medisteren gylden på begge sider ved middelhøj varme, skru ned til middel varme og steg færdig, ca. 20 minutter. Vend pølsen undervejs.
Mos
Skræl de to slags kartofler og persillerødder og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem møre - uden salt!
Hæld vandet fra, bortset fra en kopfuld, til evt. at justere konsistensen med, og mos dem groft. Vend friskhakket persille i og smag til med salt samt citronsaft og citronskal.
Ærtesauce
Blend de næsten optøede ærter med skyr, mælk og citronsaft. Smag til med salt og evt. mere citronsaft.
Skær medisteren i mindre stykker og server med mos og kold ærtesauce.
Vidste du at...
Når du vælger økologisk oksekød, kan du være sikker på, at kvæget har været ude under åben himmel.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.
INGREDIENSER
2 spsk. øko olivenolie
350 g øko oksemedister
Mos
400 g øko bagekartoffel
250 g øko sød kartoffel
400 g øko persillerødder
1 håndfuld øko hakket persille
1 tsk. salt
1 spsk. øko citronsaft
1 tsk. øko fintrevet citronskal
Ærtesauce
400 g øko letfrosne ærter
120 g skyr
1 dl øko mælk
4 spsk. øko citronsaft
salt