Spicy Gulerodssuppe Med Sproede Kikaerter

ØKOLOGISK SPICY GULERODSSUPPE MED SPRØDE KIKÆRTER

TIL 4 PERSONER

Hak ingefær og hvidløg groft og svits det i kokosolie i en varm gryde i ca. 1-2 minutter. Tilsæt spidskommen og gurkemeje og rør godt rundt. Skær gulerødder og græskar ud i grove stykker og kom dem i gryden, og svits det hele i ca. 3-4 minutter. Tilsæt bouillon og lad det simre i ca. 30 minutter under låg eller indtil gulerødder og græskar er helt møre.

Dræn kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og bland dem med olie, soja, sirup, paprika og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter – rør i dem undervejs. Tag kikærterne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 15 minutter – sæt dem nu i ovnen igen og bag dem i yderligere 10 minutter. De bliver sprødere, hvis de bages to gange.

Tilsæt kokosmælk og chili til suppen, og blend den med en stavblender. Lad suppen simre igen i ca. 30 minutter, smag den til med limesaft og salt inden servering. Fordel suppen i skåle og top med kikærter, frisk timian og små æbletern.

Vidste du at...

Økologiske mejeriprodukter ikke er sminkede med kunstige aromaer og farvestoffer. Når du vælger økologisk, siger du farvel til 343 e-numre ud af i alt 396 tilladte.

INGREDIENSER

20 g ingefær
4 fed hvidløg
3 spsk kokosolie
3-4 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt gurkemeje
400 g gulerødder
400 g græskar, fx
hokkaidogræskar
Ca. 6-8 dl grøntsagsbouillon
2 dåser kokosmælk
1 rød chili
Saft fra 1 lime
Salt

Sprøde kikærter

2 dåser kikærter
1 spsk olie
2 spsk soja
2 spsk ahornsirup
2 tsk røget paprika
Havsalt

Topping

Frisk timian
2 æbler, i tern

Luk (Esc)