Linsesuppe

ØKOLOGISK INDISK SUPPE MED RØDE LINSER

TIL 4 PERSONER

Hak løget fint, riv hvidløget, skær stænglerne af blad- selleri i små stykker og æblerne i små tern.

Varm kokosolie op i en gryde og svits løg, hvidløg, selleri og æbler. Tilsæt gurkemeje, revet ingefær, spids- kommen, karry og garam masala. Rør det hele godt rundt og tilsæt kardemomme, kanel, hakkede tomater og bouillon. Lad suppen simre ved middel varme i ca. 1 time.

Tilsæt derefter linser og kokosmælk, og lad suppen simre i yderligere 45 minutter. Smag suppen til med limesaft og evt. lidt salt. Tag kardemommekapsler og kanelstang op inden servering.

Vidste du at...

Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester af syntetiske pesticider.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

2 spsk øko kokosolie
1 øko rødløg
3 fed øko hvidløg
4 øko stængler bladselleri
2 øko æbler
2 tsk øko gurkemeje
15 g øko frisk ingefær
2 tsk øko stødt spidskommen
1 tsk øko stærk karry
1 spsk øko garam masala
4 øko kardemommekapsler
1 øko stang kanel
1 ds øko hakkede tomater
Ca. 1 l øko bouillon
100 g øko røde linser
1 ds øko kokosmælk
Øko limesaft
Salt

Topping

Frisk øko koriander

Luk (Esc)