Hyldeblomstsaft

ØKOLOGISK HYLDEBLOMSTSAFT

TIL 2½ LITER

Bring to liter vand i kog. Skær citroner i skiver. Kom blomsterskærme, citroner, citronsyre og rørsukker i en gryde og hæld kogende vand hen over. Rør med en grydeske til rørsukkeret er opløst. Lad indholdet køle af og stil derefter gryden i køleskabet med låg i 3-5 dage. Rør i saften dagligt.

Tag saften ud og si den gennem et saftpose eller klæde. Hæld saften på flasker, der er rengjorte - skoldede og skyllet med Atamon.

Hyldeblomstsaften skal blandes op med vand som enhver anden saftevand.

Tip

Frys din hyldeblomstsaft ned i isterningbakker og kom en eller to terninger i et glas vand og nyd din helt egen iskolde hyldeblomstsaft.

Vidste du at...

Når du vælger økologiske varer, sparer du dine børn og naturen for rester af pesticider.

INGREDIENSER

50 blomsterskærme
3 øko citroner
2 l vand
2 breve citronsyre (50 g)
1 1/2 kg øko rørsukker

Luk (Esc)