Frikadeller Med Rødkålssalat

ØKOLOGISKE FRIKADELLER MED ET GRØNT TWIST OG RØDKÅLSSALAT

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISKE FRIKADELLER MED ET GRØNT TWIST OG RØDKÅLSSALAT

TIL 4 PERSONER - og lidt til madpakken

Frikadeller med et grønt twist

Rør kødet sejt og sammenhængende med salt. Blend kikærterne. Hak løget og hvidløget fint. Rør kikærter, løg, hvidløg, æg og evt. hakkede krydderurter i kødet. Krydr med friskkværnet peber.

Varm en pande op. Kom fedtstof på, når panden er helt varm. Form farsen til frikadeller med en spiseske og brun dem 2 min. på hver side ved høj varme. Skru ned til middelvarme og steg frikadellerne færdige 4 min. på hver side, til de er gennemstegte.

Rødskålssalat

Snit rødkålen fint og kom den i en skål. Pisk salt, citronsaft og flydende honning sammen til en dressing. Hæld dressingen over rødkålen og lad det trække i ca. 1/2 time.

Skræl appelsinerne med en kniv, så den hvide hinde også fjernes. Skær appelsinerne ud i fileter ved at skære med en skarp kniv ned på begge sider af lamellerne. Udsten dadlerne og skær dem i tynde skiver.

Hak valnøddekernerne groft. Skyl persillen, slyng den helt fri for vand og hak den fint. Vend appelsinfileter, dadler, valnødder og persille i rødkålen. Smag salaten til med friskkværnet peber.

Vidste du at...

Når du vælger økologiske varer, sparer du dig selv, din familie og naturen for rester af pesticider.

INGREDIENSER

Frikadeller

400 g hakket økologisk svinekød
240 g økologiske udblødte kikærter (evt. fra dåse)
1 1/2 tsk salt
1 mellemstort økologisk løg
2 økologiske æg
1/2 tsk friskkværnet økologisk peber

Evt. 2 spsk finthakkede blade af friske, økologiske krydderurter, f.eks. timian, rosmarin og/eller persille

Økologisk smør eller olivenolie til stegning

Rødkålssalat

1/2 økologisk rødkålshoved, ca. 400 g
1/2 tsk salt
4 spsk friskpresset økologisk citronsaft
4 spsk flydende økologisk honning
2 økologiske appelsiner
125 g økologiske dadler
50 g økologiske valnøddekerner
1 dl hakket bredbladet økologisk persille
Friskkværnet økologisk peber

Luk (Esc)