ØKOLOGISK JULELATTE MED LETPISKET FLØDESKUM OG APPELSINSIRUP
TIL 2 PERSONER
Fordel den stærke kaffe i to kopper eller glas, tilsæt sirup og rør det godt rundt. Tilsæt varm mælk, top med pisket fløde og drys med grofthakket chokolade eller blot en smule kakaopulver. Serveres med det samme.
Sirup
Kom sukker og appelsinsaft i en lille gryde, som bringes i kog. Herefter skrues straks ned til middelvarme, og lad det småsimre i ca. 20 min under låg. Tilsæt vaniljekorn og lad siruppen simre videre i ca. 10 min. Siruppen hældes på en ren flaske eller glas.
Brug resten af din appelsinsirup til pandekager, vafler, på yoghurt eller fx. til ris a la mande.
Vidste du at...
Når du vælger økologiske varer, sparer du dig selv og naturen for rester af pesticider.
INGREDIENSER
Kaffe
2 dl stærk øko kaffe, enten espresso, stærk filterkaffe eller instantkaffe
2 dl varm øko mælk
2 spsk hjemmelavet øko appelsinsirup
Appelsinsirup
250 g øko sukker
3 dl friskpresset øko appelsinsaft
Ca. 3 store øko appelsiner
Korn fra ½ vaniljestang, kan undlades
Topping
1 dl øko fløde, pisket til let skum
20 g mørk øko chokolade, grofthakket