ØKOLOGISK JULEBOWL MED FLÆSKESTEG
Foto: Lene samsø
Opskrift af Louisa Lorang
Hovedret til 6
Sådan har du (sikkert) aldrig spist din flæskesteg før!?
Svær:
Skær sværen af stegen, fedtet skal helst sidde på sværen, sidder der meget på stegen, så skær det fra og kassér det. Skær sværen i strimler til flæskesvær.
Vend flæskesvær med salt og 1-2 spsk. olivenolie, og bred dem ud i et ovnfast fad. Steg dem ved 220 grader i en varm ovn, til de er sprøde og gyldne, ca. 25 minutter. Afdryp dem på fedtsugende papir.
Nakkekam uden svær:
Gnid den med lidt groft salt og sæt den i en 220 grader varm ovn og lad den stege i 15 minutter. Skru ned for ovnen til 160 grader, og lad stegen stege til den har en centrumstemperatur på 70 grader eller i ca. 40 minutter.
Glace:
Kom imens soja, ingefær, lime og sukker i en kasserolle og kog op.
Lad glacen koge ind til ca. halvdelen. Lad den køle lidt af inden servering.
Dressing:
Rør en dressing af sukker, lime, fiskesauce og chili.
Salat:
Snit begge slags kål helt fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft eller skær dem i julienne. Snit forårsløg fint og hak koriander groft.
Vend det hele med dressingen.
Servering:
Skær stegen i skiver, anret ris i skåle og top med salat, gris, glace, chili, koriander og flæskesvær. Servér straks med limebåde til.
Vidste du at...
Alle økologiske grise fødes i hytter på marken. Når de bliver større kommer de typisk ind i en stald, men de har stadig adgang til det fri.
INGREDIENSER
1 øko nakkekam uden ben, ca. 1½ kg
Øko olivenolie
Salt
Soya glace
1 dl øko soja
2 tsk. fintrevet øko ingefær
2 spsk. øko limesaft
½ dl øko sukker
Dressing
2 spsk. øko sukker
½ dl øko limesaft
3 spsk. øko fiskesauce
1-2 tsk. finthakket, grøn øko chili
Salat
½ øko rødkål
½ -1 øko spidskål
4 øko gulerødder
½ bundt øko forårsløg
2 håndfulde øko koriander
Desuden
Lidt fintsnittet grøn øko chili
Hakket øko koriander
Kogte øko ris