Grønkålssalat med glaseret flæsk
Foto: Lene samsø
Opskrift af Louisa Lorang
Til 4 personer
Tænd ovnen på 220 grader. Klip flæsket over i 2-3 stykker hver.
Drys flæsket med salt og læg det på en rist. Steg det gyldent i den varme ovn, ca. 25-30 minutter. Pensl det evt. med flydende honning eller ahornsirup, hvis du har lyst.
Halvér æblerne og skær kernehuset ud. Dryp æblerne med lidt honning og bag dem i 2-3 minutter i den varme ovn.
Dressing:
Rør en dressing af sennep, honning, eddike og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Salat:
Rib grønkålen og hak den groft. Vend den med dressingen.
Anret grønkål på et fad. Top med flæsk, lune æbler og granatæblekerner og servér straks.
Vidste du at...
Når du vælger økologiske varer, sparer du dig selv, din familie og naturen for rester af pesticider.
INGREDIENSER
400g øko flæsk i skiver
Salt
4 øko æbler
Evt. 1-2 spsk. øko honning eller ahornsirup
Dressing
2 tsk. øko dijonsennep
1 tsk. øko honning
2 spsk. øko balsamicoeddike
3 spsk. øko olivenolie
Salt og peber
Salat
200 g øko grønkål
2 dl øko granatæblekerner