ØKOLOGISK BAHN MI MED RESTER FRA ANDESTEGEN
Foto: Lene samsø
Opskrift af Louisa Lorang
4 stk
Rester af andesteg:
Pluk anden og steg den på panden med five spice krydderi. Den skal blot stege i et par minutter eller 4.
Eller flæsk:
Drys flæsket med salt. Lad det trække i 20 minutter. Tænd oven på 250 grader, varmluft.
Dup flæsket og vend det med five spice.
Læg flæsket på rist og steg det i ca. 30 minutter i den varme ovn. Vend det undervejs og afslut med grill, hvis behov.
Agurkesalat:
Kom imens eddike og sukker i en kasserolle og lad sukkeret smelte. Hak lidt chili og kom det i lagen. Skær resten af chilien i tynde skiver og gem den til topping.
Flæk agurken og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i halve skiver og vend den med lagen. Lad den trække indtil servering. Afdryp og vend med sesam.
Servering:
Lun brødene og fyld dem med mayonnaise, salat, flæsk, gulerod, rosenkål, mynte, koriander, chili og forårsløg. Servér straks med limebåde og evt. chilisauce til.
Vidste du at...
Når du vælger økologiske varer, sparer du dig selv og naturen for rester af pesticider.
INGREDIENSER
600 g rester fra øko andestegen eller øko flæsk
1-2 spsk. salt
2 tsk. øko five spice krydderi
5 spsk. øko Hoisin sauce
1 spsk. øko soja
2 spsk. øko limesaft
Agurkesalat
1 dl øko eddike
1 dl øko sukker
1 rød øko chili
1 øko agurk
1 spsk. ristet øko sesam
Desuden
4 mellemstore, bløde øko flute
Øko mayonnaise
2 øko hjertesalater, plukket
3-400 g øko rosenkål, fintsnittet
1 håndfuld øko mynte
1 håndfuld øko koriander
Lidt snittet rød øko chili
Lidt snittet rød øko forårsløg
Øko limebåde
Evt. øko chilisauce