Svinekoteletter Med Bygotto Og Selleri Web

ØKOLOGISKE SVINEKOTELETTER MED BYGOTTO

Accepter venligst marketing cookies

TIL 4 PERSONER

Svinekoteletter

Dup svinekoteletterne tørre med køkkenrulle. Blend olie, hvidløgsfed, citronsaft og -skal, timian, rosmarin og salt til en tyktflydende, lysegrøn marinade. Vend koteletterne i marinaden og lad dem trække en halv times tid på en tallerken i køleskabet.

Bag sellerifritterne

Sæt ovnen på 180 grader.

Skrub eller skræl knoldsellerien og skær den i 2 cm tykke stænger. Vend selleristængerne i lidt olie, drys med lidt salt og peber, evt. også et par kviste timian, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag selleristængerne gyldenbrune og møre i ovnen, ca. 30 minutter.

Lav bygottoen

Hak løget fint og skær hvidløgsfed i tynde skiver. Varm lidt olie op i en gryde og steg løg og hvidløg, til de er glasklare, men uden at tage farve. Tilsæt perlebyg og steg med i et minuts tid.

Hæld hvidvin på, lad det koge ind og tilsæt løbende et par deciliter bouillon indtil bygperlerne er kogt møre, men stadig har bid. Kom spinaten i, lad den falde sammen og vend flødeosten i. Smag til med salt og citronskal.

Steg koteletterne

Varm olie op på en pande og brun koteletterne på begge sider.

Skru ned til middel varme og steg herefter 1 minut pr. cm de er tykke pr. side - dvs. hvis koteletten er 2 cm tyk, skal den efter bruningen stege 2 minutter på hver side. Så bliver kødet rosa og saftigt.

Skær evt. en lille flig af det ene hjørne, for at tjekke om kødet er rosa i centrum - Hvis det stadig er råt, skal det stege lidt mere på hver side.

Server koteletterne med bygotto og sellerifritter.

Vidste du at...

Alle økologiske grise fødes i hytter på marken. Når de bliver større kommer de typisk ind i en stald, men de har stadig adgang til det fri.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

Rosmarinmarinerede svinekoteletter

4 øko svinekoteletter
½ dl øko olivenolie
3 øko fed hvidløg
Saft og skal af ½ øko citron
2 spsk. øko friske timianblade
2 spsk. øko frisk rosmarin
1 tsk. salt
2 spsk. øko olivenolie

Sellerifritter

1 øko knoldselleri
2 spsk. øko olivenolie
Salt
½ bundt øko friske timiankviste

Bygotto

1 øko løg
2 fed øko hvidløg
1 spsk. øko olivenolie
300 g øko perlebyg
1 dl øko hvidvin
1 liter øko grøntsagsbouillon
200 g øko frisk spinat
2 spsk. øko flødeost
Salt
1 tsk. øko fintrevet citronskal



Luk (Esc)