Tomat Pebersauce Med Okseinderlaar Og Blomkaal Web

ØKOLOGISKE OKSEINDERLÅR MED BLOMKÅL

Accepter venligst marketing cookies

TIL 4 PERSONER

Skær okseinderlåret ud i tynde strimler. Bland muscovadosukker og salt og gnid det ind i kødet. Lad trække på køkkenbordet i 20 minutter.

Kog de brune ris efter anvisning på posen.

Lav grøntsagerne

Skær aubergine i 1 cm tykke skiver på skrå. Halver tomaterne. Rens peberfrugten, fjern kernerne og skær den i store stykker.

Varm olie op på en pande og steg grøntsagerne møre og gyldne på hver side, evt. på en grillpande. Krydr med lidt salt.

Varm lidt olivenolie op i en stor gryde og brun kødet i kort tid ved høj varme, til det har taget farve på alle sider. Det må gerne være rosa i midten. Læg kødet på en tallerken.

Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt lidt mere olie i gryden og svits løg og hvidløg ved middelhøj varme til de er glasklare - de må ikke tage farve.

Tilsæt spidskommen og lad det stege med et lille minut. Tilsæt stegte grøntsager, tomatpure, vand, oregano samt finthakket frisk rosmarin. Lad saucen simre under låg ved svag varme i 10 minutter.

Blomkålssalat

Bræk blomkålen i små buketter. Skær gerne de tynde grene af stokken ud i mindre stykker - de er supersprøde. Kasser det groveste af stokken.

Skyl chili, fjern frøene hvis salaten ikke må blive for stærk, og hak den fint. Vend blomkålen med grofthakket basilikum, chili og resten af olivenolien. Smag til med lidt salt.

Gør saucen færdig

Tilsæt kødet til tomatsaucen, lad det simre med i et par minutter og smag evt. saucen til med mere salt, peber og muscovadosukker.

Server den rustikke tomatsauce med ris og blomkålssalat

TIP: Grøntsagerne kan også grilles i ovnen i stedet for at blive stegt. Grøntsagerne lægges i et stort fad, som stilles øverst i ovnen - tæt på grill-legemet. Vend grøntsagerne et par gange undervejs.

Vidste du at...

Når du vælger økologisk oksekød, kan du være sikker på, at kvæget har været ude under åben himmel.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

Kødet

350 g øko okseinderlår
2 spsk. øko muscovadosukker
1 tsk. salt

Tilbehør

4 dl øko brune ris

Grøntsagerne

1 øko aubergine
300 g øko solmodne tomater
1 rød øko peberfrugt
2 spsk. øko olivenolie
nip salt
4 spsk. øko olivenolie
1 øko løg
4 fed øko hvidløg
1 spsk. øko stødt spidskommen
4 spsk. øko tomatpure
2 dl vand
1 spsk. øko tørret oregano
1 spsk. øko frisk rosmarin
peber

Blomkålssalat

1 øko blomkålshoved
½ bundt frisk øko basilikum
1 rød øko chili, mediumstærk
1 spsk. øko olivenolie
nip salt

Luk (Esc)