10. Karameller Og Brownie Bites

ØKOLOGISKE KARAMELLER & BROWNIE BITES

ØKOLOGISKE KARAMELLER MED HAVSALT OG HASSELNØD

TIL CA. 24 STK.

Hvem elsker ikke karameller? Disse er bløde så de skal serveres direkte fra køl. Men du kan sagtens lave dem dagen i forvejen. Og du kan sagtens pakke dem i fedtpapir og have dem klar i køleskabet, til når lækkersulten melder sig hos dig og
dine gæster.

FREMGANGSMÅDE

Kom sukker, farin, smør, fløde og sirup i en gryde og lad det hele koge op. Lad massen simre over middel varme. Rør indimellem hvis nødvendigt, men brug en træske. Lad karamelmassen blive 123 grader. Det tager ca. 30-40 minutter. Vend hasselnødder i og kom straks karamelmassen i en smurt form, ca. 18 x 18 cm. Lad den sætte sig i et par minutter og drys den med flagesalt. Lad karamellen køle helt af i køleskab, helst til næste dag.
Skær den i tern og pak evt. karamellerne ind i fedtpapir.
Opbevar karamellerne køligt.

ØKOLOGISKE BROWNIE BITES

TIL CA. 50-60 STK.

Lidt til den søde tand til dem, der ikke vil have for meget sukker. Disse bites er nemme at lave og kan sagtens laves dagen i forvejen. Opbevar dem i kakao, så er de fine og dejlige ved servering.

FREMGANGSMÅDE

Blend dadler, figner, bønner, havregryn, mandler, salt og kakao sammen. Brug en foodprocessor eller en minihakker, undlad en klassisk blender.
Form massen til små kugler og tril dem i kakao. Opbevar dem koldt.

Vidste du, at...
du siger farvel til 343 e-numre, når du vælger økologisk.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

ØKOLOGISKE KARAMELLER

300 g øko sukker
150 g øko farin
150 g lys øko sirup
150 g øko smør
3 dl øko piskefløde
75 g ristede, hakkede øko hasselnødder
Smagsneutral øko olie til formen
1-2 tsk. flagesalt

ØKOLOGISKE BROWNIE BITES

150 g tørrede øko dadler uden sten
100 g tørrede og bløde øko figner
150 g sorte øko bønner,
kogte eller fra dåse
1 dl øko havregryn
75 g øko mandler, ristede
1 nip salt
1 dl øko kakao

Luk (Esc)