7. Perlebygsalat

ØKOLOGISK PERLEBYGSALAT MED MAJS & SYLTEDE LØG

Accepter venligst marketing cookies

TILBEHØR TIL 6 PERSONER

Denne salat er super som tilbehør, fordi den både mætter og er sprød og smagfuld. Du kan sagtens forberede det meste af salaten dagen før, så den er nem at samle inden brug. Husk dog, at det er bedst, hvis salaten ikke er alt for kold ved servering. Der er flere elementer, du sagtens kan forberede i forvejen og opbevare på køl: Du kan koge perlebyg, dampe bønner, koge majs, sylte løg, skære radiser (opbevar dem i vand) og skylle salat.

FREMGANGSMÅDE

Skyl perlebyg og kom dem i kogende, saltet vand. Kog dem møre. Perlebyggens kogetid afhænger af, hvor grov den er. Læs derfor altid på pakken, hvor længe den
skal koge. Afdryp dem og lad dem køle af.

Syltede rødløg: Kom sukker og eddike i en kasserolle, og kog op til sukkeret er opløst. Skær enden af løgene, halvér dem og pil de små løgskaller fra hinanden.
Kom løgene i den varme lage og kog op i 1-2 minutter. Sluk og lad dem trække i lagen til de er afkølede. Sæt dem evt. på køl i lagen indtil brug.

Salat: Nip enderne af bønnerne og damp bønnerne i kogende, saltet vand i 2-3 minutter. Afdryp og skyl dem kort i koldt vand. Pil bladene af majskolberne og
damp dem i kogende, saltet vand under låg. Damp i 2-3 minutter. Afdryp og lad dem køle lidt. Skær majs fra kolben. Pluk salaterne groft.

Anret salaten på et stort fad. Top med bønner, majs, afdryppede, syltede løg og radiser. Dryp med olivenolie og lime. Krydr med salt og peber og top med brud af feta og groft plukket koriander og servér straks med cremefraiche til.

TIP: Pynt bordet med buketter af krydderurter som fx rosmarin, lavendel og timian. De pynter og kan efterfølgende anvendes i maden.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

200 g øko perlebyg
Salt

Syltede rødløg:
2 dl øko sukker
2 dl øko lagereddike
3 øko rødløg

Salat:
200 g grønne øko bønner
(Asparges eller broccoli buketter kan også bruges)
1 bdt øko radiser (10-15 stk.)
3 øko majskolber
2-3 øko hjertesalathoveder
3-4 spsk øko olivenolie
Saft af 1-2 øko lime
Salt og peber
200 g øko feta
2 håndfulde øko-koriander
200 g øko cremefraiche 38%

Luk (Esc)