ILØ Sensommer

SENSOMMER

Fakta om æbler

Vi danskere elsker æbler. Vi lægger æbler på frugtfadet i køkkenet, giver ungerne dem med i skole og spiser dem på jobbet. Vi putter æbler i salater, gryderetter, presser most, koger grød og bager tærter. Faktisk spiser danskerne knap 100 mio. kilo æbler om året!

Fordi vi spiser så mange æbler, står æbler alene for 15% af de pesticider, vi danskere indtager. Vil du undgå pesticider, er det sikreste at vælge de økologiske æbler.

Rene Og Sunde Foedevarer
I 2018 fandt Fødevarestyrelsen pesticidrester i 31% af de danske ikke-økologiske æbler og 79% af de udenlandske ikke-økologiske æbler. Der blev ikke fundet pesticidrester i de økologiske æbler.

Besøg en økologisk gårdbutik

Har du og din familie lyst til en tur på landet for at handle økologiske varer? Så kan du her nemt finde en økologisk gård nær dig på vores kort over økologiske gårdbutikker i Danmark. Her finder du forskellige økologiske delikatesser fra økologiske gårde og producenter.

Find gårdbutik
Fagudvalg Gårdbutik

Økologiske oplevelser

Har du lyst til at opleve en af de mange økologiske gårde rundt om i Danmark? Oplev Øko er siden til dig, som elsker at trække i gummistøvlerne og tage din familie med på opdagelse. Kom ud og rør, se, lugt og smag på økologien – der er sanselige oplevelser for både store og små. Med frugt og grønt, korn, æg og kød fra køer, grise, kyllinger, får og geder er de forskellige gårde dit vindue til Danmarks økologiske spisekammer.

Find den oplevelse, som passer til dig og din familie. Der er ikke to gårde, som er ens.

Find en gård nær dig
Ren Madglaede Pige Med Aeble Jpg960x680

Fem lækre og hurtige sensommer opskrifter

Her får du fem skønne opskrifter til økologisk aftensmad med afsæt i sensommerens spisekammer. Nyd sæsonens selleri, æbler, gulerødder, kartofler og meget mere.

Når du vælger økologisk frugt og grøntsager, sparer du dig selv og din familie for rester af pesticider.

Luk (Esc)