3 SPØRGSMÅL TIL LOUISA LORANG

Skærmbillede 2020 12 17 Kl. 19.30.08

HVORFOR SKAL JEG LAVE MIN EGEN HUMMUS TIL MADPAKKEN?

Hummus er nemt at lave – og at variere. For eksempel med kogte gulerødder, ærter, rød- bede eller spinat. Prøv også at lave en spicy version. Jeg bruger hummus til det hele. Den er god som spread, dip og perfekt som pålæg på en hurtig madpakke. Prøv den også i wraps med grøntsager. Når det kommer til dip, så husk at snackgrønt udgør en stor del af børn (og voksnes) grønne, daglige indtag. Gulerødder, agurk og peberfrugt er gode at dippe med ... men prøv også chunks af blomkål, både af spidskål eller måske stave af majroe eller kinaradise. Det er altid skøn variation - også i madpakken!

HVAD ER DINE TRE BEDSTE TIP TIL EN GRØNNERE MADPAKKE?

1. Brug rester i madpakken. For eksempel en rest pesto og pasta vendt med grøntsager, lidt hummus og 2-3 falafler. Rester er gode, fordi det er dejligt, at de bliver spist, og det er også dejligt, at du allerede har en del af madpakken klar.

2. Tag børnene med på råd: Tag dem gerne med i køkkenet, med ud for at købe ind eller lade dem være med til at beslutte nye, sjove retter. For eksempel fra en bog eller fra nettet.

3. Rugbrødsmadder er fede nok! Ofte skal de bare have 1-2 sjove småting med på siden - og så virker madpak- ken meget mere spændende.

HVOR VIGTIGT ER DET FOR DIG AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER TIL AT LAVE DIN EGEN HUMMUS?


Jeg synes, at Ø-mærket gør mine indkøb nemmere. Det sikrer mig færre tilsætningsstoffer, bedre forhold for dyrene og selvklart betyder det bedre produkter både for min familie og mig selv – og også for miljøet.

Luk (Esc)